Forento en Pancratius

Vijf succesvolle voorstellingen in Akersloot, Uitgeest, Castricum, Heiloo en Limmen, in de laatste weekeinden van november. Een jarenlange traditie: ook dit jaar speelden de toneelgroepen Forento en Pancratius gezamenlijk weer een hilarisch pietentoneelstuk. Hoe leuk de kinderen dit vinden bleek ook dit jaar weer door de aandachtige gezichten die naar het podium keken. Soms pakken ze de hand van hun broer of zus, anderen leven zo mee dat de spelers even moeten wachten, Je hebt de stille genieters en de zg “ roepers” de kids die blijven uitleggen aan de pieten wat ze moeten doen. In ieder geval genoeg te beleven. Een uur vermaak is precies goed voor de allerkleinsten.

Grote Piet leidt aan geheugenverlies. Hij vliegt met zijn autoped uit de bocht en valt met zijn hoofd op de straat. Hij is zijn geheugen kwijt en weet niet meer wie hij is. De zwerfster Pulkie raapt hem op en neemt hem mee naar huis. Daar trekt ze hem een joggingpak aan. De kleine pietjes zijn inmiddels vertwijfeld op zoek en vinden de autoped bij twee chineesjes terug. Ze besluiten gezamenlijk te gaan zoeken. De pietjes en de chineesjes vinden hun grote piet terug in zwerverskleren! Hij weet nog steeds niet wie hij is en probeert van alles om er achter te komen, Hij zou een rapper, een agent, een chinees of inderdaad een zwerver kunnen zijn, Een tovermadammeke gaat proberen om met haar kunsten Piet te helpen. Ze verzinnen allerlei hilarische oplossingen en proberen al het pietenwerk ook door te laten gaan, Iedereen helpt mee. De chinezen doen een chinese dans in een drakenpak. De pietjes  bouwen een schoorsteen en laten grote piet er door heen klimmen. Mevrouw Mans maakt een toverdrankje en de chineesjes maken een reuzenpepernoot. Maar natuurlijk komt alles op zijn pootjes terecht en Grote piet ook!

sint 2015 gp weet t ff niet 2

sint 2015 gp weet t ff niet 3

Dit toneelstuk wordt gespeeld door de toneelgroepen Pancratius en Forento uit Castricum. De spelers Susanne van de Ven, Naomi Verdonk, Wendela Weel, Maaike Kerssens, Hans Moll, Monique Buter, Rachella Brand en Iris Vervoort hebben er veel zin in. Het decor wordt gebouwd, opgebouwd en verhuisd door de mannen van Pacratius. Tekst en regie zijn verzorgd door Marie Louise Middelhoff. De kleding wordt zoals gebruikelijk verzorgd door Greet Verkleedt.

Bekijk hier het fotoalbum.