Jachtboek van een Jonkheer

 jachthut-KijkUit-1934

In 2012 startte Hof van Kijk Uit een theehuis in de woning waar Jonkheer Frits Gevers nagenoeg zijn leven lang heeft gewoond. De familie Gevers is decennia lang eigenaar geweest van het Castricumse duingebied dat zij in 1932 aan de provincie Noord-Holland verkocht. Daarbij werd de afspraak gemaakt dat Frits Gevers hier zijn leven lang mocht blijven wonen. Veel mensen waren zeer nieuwsgierig hoe hij daar leefde, er waren echter maar zeer weinigen die bij hem op het erf mochten komen laat staan in zijn huis. Dit is totaal omgekeerd sinds Hof van Kijk Uit daar is gevestigd. Iedereen is welkom. Er is vertier voor jong en oud. Hof van Kijk Uit is een begrip geworden voor veel duinbezoekers en wordt vaak zeer gewaardeerd door de relaxte en gastvrije sfeer.

Maar bovenal is Hof van Kijk Uit er om mensen met een beperking een leuke en leerzame dagbesteding te bieden. Dit doen zij onder andere met het bereiden en serveren van maaltijden in de horeca, werken in het atelier met keramiek, schilderen, hout bewerken of onderhoud plegen in het natuurterrein of op de moestuin.

Hof van Kijk Uit heeft haar bestaan voor het grootste deel te danken aan de inzet van veel vrijwilligers en donaties van sponsoren.

Met veel plezier heeft toneelgroep Forento de voorstelling “Jachtboek van een Jonkheer” gebracht in de tuin van het Hof van Kijk-Uit, gebaseerd op het leven van Jonkheer Frits Gevers.

Vorige Bericht

© 2023 Toneelgroep Forento

Thema door Anders Norén